خاطرات دکتر کرابی در 1 فصل
خاطرات دکتر کرابی در 1 فصل
Blog Article
سایت ملیون ایران > آخرین مطالب > تبعات چرای بیرویه دامها؛ از فراری شدن حیوانات تا تخریب کوهها تبعات چرای بیرویه دامها؛ از فراری شدن حیوانات تا تخریب کوهها
امروزه شاهد آسیب به جمعیتهای بسیاری از انواع گونههای جانوری و گیاهی در سطح اکوسیستمهای طبیعی کشور هستیم و به نظر میرسد مسئولان باید برای چرای بیرویه دامها به فکر اقدامات جدی و بیشتری باشند.
۸) آیا قطعه های بدست آمده از خرد شدن سنگ ها به یک اندازه است؟
فرسایش، حاصلخیزی خاک را کاهش میدهد که میتواند بر عملکرد محصول تأثیر منفی بگذارد. تبدیل خاکهای طبیعی به بسترهای کشاورزی اغلب نمیتواند خاک را حفظ کند و بسیاری از گیاهان زراعی مانند قهوه، پنبه، نخل روغنی، سویا و گندم در واقع ممکن است فرسایش خاک را افزایش دهند.
اثر ریزش خاک به نوع و عمق خاک سطحی که شسته شده است بستگی دارد. با از بین رفتن خاک سطحی، توانایی خاک باقی مانده برای نگهداری مواد مغذی و رطوبت کاهش مییابد، که میتواند تا حد زیادی ظهور، رشد و عملکرد محصول را کاهش دهد. برخی از خاکهای به شدت فرسایش یافته به هیچ click here وجه برای تولید محصولات کشاورزی قابل استفاده نیستند.
اسماعیل کهرم؛ کارشناس محیط زیست و بومشناس در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به نابودی مراتع در پی ازدیاد سه تا چهار برابری چرای دام در کشور، گفت: این میزان دام موجود سبب نابودی پوشش گیاهی در مراتع، رشد بیابانزایی و افزایش ریزگردهای داخلی میشود.
هنگامی که زمین از طریق محصولات زراعی یا سایر فرآیندهای کشاورزی بهرهبرداری میشود، ساختار کلی خاک را کاهش میدهد، علاوه بر کاهش سطح مواد آلی، آن را در برابر اثرات باران و آب مستعدتر میکند.
اکبری در این راستا از حضور دامداران در فصل پاییز در زیستگاههای گونههای در معرض انقراضی مانند یوز ایرانی ابراز نگرانی میکند و با ذکر مثالی میگوید: زمانی که دامداران وارد حوالی منطقه حفاظت شده توران شوند، «هلیا» – یوز مادر تازه پیدا شده به همراه چهار تولهاش – از منطقه خارج میشوند.
تخصص دکتر حسین کرابی: متخصص تصویربرداری (رادیولوژی)/ دکترای حرفه ای پزشکی
نسخه دسکتاپ نسخه موبایل نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
گزارش یک نهاد حقوق بشری از شرایط زندانیان سیاسی محکوم به اعدام
لایه دفاعی ایران تضعیف شده و آمریکا و اسرائیل باید بهسرعت تصمیم بگیرند
به گفته احمد رحمانی - عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور- در حال حاضر تنها ۱۰ درصد از جنگلهای کشور جزء مناطق حفاظت شده هستند و در عین حال حتی برخی جنگلهای حفاظت شده هم توسط چرای دام آسیب میبینند.